Ochrana osobných údajov

Vyhlásenie o ochrane osobných údajov - GDPR

Ochrana osobných údajov

Ochranu súkromia a osobných údajov považujeme za prvoradú povinnosť. S osobnými údajmi našich užívateľov aj ich kontaktov nakladáme výhradne v súlade s platnou legislatívou.

Dáta zapracovávame iba v rozsahu nevyhnutne nutnom a po dobu nevyhnutne nutnú. Nižšie nájdete prehľad, ako s Vašimi osobnými údajmi nakladáme a ako sú Vaše dáta chránené.

1.) SPOLOČNOSŤ: Bc. Marek Sántai - 360 Team, Sídlo: Turbínová 1, 831 04 Bratislava, prevádzka: Budovateľská 8, 821 08 Bratislava, IČO: 44 614 381, ako prevádzkovateľ (ďalej len „prevádzkovateľ“) garantuje bezpečnosť a ochranu zverených osobných údajov v plnom súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady č. (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „GDPR“) a so zákonom č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších zmien.

2.) COOKIES

Pri používaní webstránok www.360team.sk, môže dochádzať k ukladaniu súborov cookies (súbory, ktoré zabezpečujú sledovanie aktivity užívateľa na webstránkach) na zariadení, pomocou ktorého užívateľ k týmto stránkam pristupuje. Podmienky uloženia a spracovania cookies sú:

Užívateľ má vždy možnosť vyjadriť súhlas alebo odmietnutie uloženia súborov cookies, a to v nastaveniach svojho webového prehliadača – povolením alebo odmietnutím uloženia cookies.
Povolenie použitia súborov cookies môžu byť na elektronickom zariadení užívateľa ukladané:

2.1. dočasné súbory cookies, ktoré sa pri vypnutí internetového prehliadača užívateľa automaticky vymažú,

2.2. dlhodobé súbory cookies, ktoré v internetovom prehliadači užívateľa zostávajú zachované aj po vypnutí zariadenia, pomocou ktorého užívateľ pristupuje k webstránkam 360team.sk, (tieto cookies môže užívateľ kedykoľvek vymazať alebo sa po niekoľkých týždňoch prípadne mesiacoch vymažú automaticky).

2.3. Užívateľ svojím súhlasom zároveň povoľuje, aby prevádzkovateľ súbory cookies využil na vlastné evidenčné alebo štatistické zámery a zámery cielenej reklamy partnerov, s ktorými má uzatvreté osobitné dohody o zobrazovaní reklamy na webstránkach. Súhlas užívateľa trvá po dobu zachovania nastavení jeho internetového prehliadača. Zmena nastavení internetového prehliadača užívateľa alebo zákazom používania súborov cookies súhlas užívateľa zaniká.

2.4. Za ukladanie súborov cookies na internetových stránkach tretích osôb, alebo využitie súborov cookies uložených na koncovom zariadení užívateľa tretími osobami prevádzkovateľ nenesie zodpovednosť.

2.5. Odmietnutie súhlasu (odmietnutia cookies vo webovom prehliadači) prevádzkovateľ nemôže garantovať kompletnú funkčnosť webových stránok 360team.sk

3.) AKÉ OSOBNÉ ÚDAJE SPRACOVÁVAME

ako Správca osobných údajov v závislosti na poskytovaných službách a produktoch zapracovávame hlavne nasledujúce osobné údaje:

meno a priezvisko, e-mailovú adresu, telefónne číslo, poštovú adresu, fakturačné údaje (názov spoločnosti, IČ, DIČ, čísla bankových účtov), prípadne ďalšie údaje v závislosti na poskytnutej službe. Môžeme o Vás získať informácie taktiež z iných zdrojov a pridať ich do informácií, ktoré ste nám už poskytli. Podľa toho, ako naše služby využívate, získavame aj ďalšie údaje ako: IP adresy, Súbory cookies, prípadne iné on-line identifikátory

3.1. Osobné údaje z kontaktných formulárov a objednávky

Vyplnením kontaktného formulára na našej stránke nás môžete požiadať o viac informácií o produktoch a službách, ktoré poskytujeme. Aby sme Vám mohli potrebnú službu alebo informáciu poskytnúť, sú nevyhnutné tieto kontaktné osobné údaje: meno, priezvisko, spoločnosť (pracovisko/zamestnávateľ) užívateľa, e-mailová adresa, telefón.

V prípade objednávky zapracovávame naviac poštovnú adresu, fakturačné údaje (názov spoločnosti, IČ, DIČ, čísla bankových účtov), prípadne ďalšie údaje v závislosti na poskytnutej službe.
Odber informačných správ ohľadom servisu (napr. potvrdenie o odoslaní formulára) alebo obslužné emaily v objednaných platených službách (napr. zmluvné podklady, potvrdenie objednávky) nie je možné zrušiť, pretože sú súčasťou poskytovaných služieb.

3.2. Zasielanie marketingových emailov
Emaily zo sveta online noviniek a marketingu so zaujímavým obsahom vám budeme zasielať len s vašim súhlasom. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme do vašej emailovej schránky, čím zabezpečíme kontrolu, že súhlas poskytujete práve pre Vami zadanú emailovú adresu. Tento súhlas je dobrovoľný a môžete ho kedykoľvek odvolať emailom alebo písomne.

3.3. Štatistické údaje návštevnosti webstránok
Naše webové stránky využívajú súbory cookies. Údaje, ktoré zbierame prostredníctvom cookies sú anonymné a nie je možné ich priradiť konkrétnej osobe.

4.) SPÔSOB SPRACOVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV
S Vašimi osobnými údajmi, budeme zaobchádzať zodpovedne a v súlade s platnou európskou legislatívou. Na spracovanie osobných údajov používame manuálne spracovanie a automatizované prostriedky. Všetky údaje sú uložené na zabezpečených serveroch umiestnených v Európskej únii. Údaje nie sú zverejňované, prenášané, spracovávané mimo krajín EÚ a nie sú sprístupnené ani poskytované tretím stranám, okrem subjektov a sprostredkovateľov uvedených v 5. bode týchto pravidiel.

Všetky údaje, ktoré zadávate do online formulárov sú zakódované certifikátmi SSL (Secure Socket Layer). Spracovanie dát prebieha najmä prostredníctvom výpočtovej techniky, čo nám zaisťuje nevyhnutnú bezpečnosť, znížiť riziká neoprávnenej manipulácie, prípadne zabrániť ich zničeniu, či strate. Osobné dáta sú chránené v maximálnej možnej miere prostredníctvom moderných technológií, ktoré zodpovedajú stupňu technologického rozvoja, a miere rizika zneužitia.

Prístup k osobným údajom je výlučne iba niekoľkým oprávneným a poučeným sprostredkovateľom a zamestnancom. Zaväzujeme sa, že budeme udržiavať technické a organizačné opatrenia, ktoré zabraňujú zneužitiu, poškodeniu, straty alebo zničeniu osobných údajov. Uisťujeme vás, že naši pracovníci, sú povinní zachovať mlčanlivosť o osobných údajoch a o bezpečnostných opatreniach, ktorých zverejnenie by mohlo ohroziť bezpečnosť vašich osobných údajov.

5.) ZVEREJŇOVANIE ÚDAJOV TRETÍM STRANÁM:
Nami spracované Vaše osobné údaje môžu byť spracované aj tretími stranami, za predpokladu, že je to nevyhnutné na plnenie nášho záväzku voči Vám, našim klientom alebo na poskytovanie našich služieb. Pri výbere týchto partnerov vždy dbáme na to, aby bol zaručený vysoký štandard ochrany Vašich osobných údajov.
Osobné údaje dotknutej osoby môžu byť spracované v krajinách Európskej únie a krajinách, ktoré sú zmluvnou stranou Dohody o Európskom hospodárskom priestore. Prenos osobných údajov môže nastať len do tretích krajín, ktorých právny režim považuje Európska komisia za zabezpečujúci adekvátnu úroveň ochrany osobných údajov.
Sprostredkovatelia aj subsprostredkovateľ sú viazaní spracovávať Vaše osobné údaje výlučne na účely, ako sú popísané v týchto pravidlách. Vaše dáta nie sú sprístupnené tretím stranám na účely ich nezávislého využitia alebo spracovania nad rámec účelov podľa týchto pravidiel.
Tieto pravidlá spracovania osobných údajov môžu byť jednostranne kedykoľvek doplnené alebo zmenené.

6.) PRÁVA DOTKNUTEJ OSOBY

6.1. Dotknutá osoba má právo na prístup k svojim údajom podľa článku 15 GDPR. Na základe žiadosti dotknutej osoby vystaví prevádzkovateľ potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje dotknutej osoby, ktoré sa jej týkajú. Pokiaľ prevádzkovateľ tieto údaje spracúva, vystaví na základe žiadosti kópiu týchto osobných údajov dotknutej osoby. Vystavenie prvej kópie podľa ods. VIII. je bezplatné. Pokiaľ osoba požiada o informácie formou elektronických prostriedkov, budú jej poskytnuté v bežne používanej elektronickej podobe, a to formou e-mailu, pokiaľ nepožiada o iný spôsob.

6.2. Dotknutá osoba má právo na opravu osobných údajov, pokiaľ o nej prevádzkovateľ eviduje nesprávne osobné údaje. Zároveň má dotknutá osoba právo na doplnenie neúplných osobných údajov. Prevádzkovateľ vykoná opravu, prípadne doplnenie osobných údajov bez zbytočného odkladu po tom, čo ho dotknutá osoba požiada.

6.3. Dotknutá osoba má právo na vymazanie osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, za predpokladu, že:

osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali alebo inak spracúvali;
dotknutá osoba odvolá súhlas, na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva;
dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu osobných údajov a neprevažujú žiadne oprávnené dôvody na spracúvanie;
osobné údaje sa spracúvali nezákonne;
je dôvodom pre výmaz splnenie povinnosti zákona, osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, alebo;
osobné údaje sa získavali v súvislosti s ponukou služieb informačnej spoločnosti osobe mladšej ako 16 rokov.

6.4. Dotknutá osoba nebude mať právo na výmaz osobných údajov za predpokladu, že je ich spracúvanie potrebné:

na uplatnenie práva na slobodu prejavu a na informácie;
na splnenie povinnosti podľa zákona, osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, alebo na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi;
z dôvodov verejného záujmu v oblasti verejného zdravia;
na účely archivácie vo verejnom záujme, na účely vedeckého alebo historického výskumu či na štatistické účely, pokiaľ je pravdepodobné, že právo na výmaz znemožní alebo závažným spôsobom sťaží dosiahnutie cieľov takéhoto spracúvania, alebo
na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

6.5. Prevádzkovateľ vykoná výmaz osobných údajov dotknutých osôb na základe žiadosti, a to bez zbytočného odkladu po tom, čo vyhodnotí, že žiadosť dotknutej osoby je dôvodná.

6.6. Dotknutá osoba má právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov, pokiaľ:

napadne správnosť osobných údajov námietkou podľa ods. 8. a to počas obdobia umožňujúceho prevádzkovateľovi overiť správnosť osobných údajov;
spracúvanie je protizákonné a dotknutá osoba žiada namiesto výmazu osobných údajov obmedzenie ich použitia;
prevádzkovateľ už nepotrebuje osobné údaje na účely spracúvania, ale potrebuje ich dotknutá osoba na preukázanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov;
dotknutá osoba namietala voči spracúvaniu osobných údajov na základe oprávneného nároku prevádzkovateľa, a to až do overenia, či oprávnené dôvody na strane prevádzkovateľa prevažujú nad oprávnenými dôvodmi dotknutej osoby.

Ak sa spracúvanie obmedzilo podľa odseku 6, takéto osobné údaje sa s výnimkou uchovávania spracúvajú len so súhlasom dotknutej osoby alebo na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov, alebo na ochranu práv inej fyzickej alebo právnickej osoby, alebo z dôvodov dôležitého verejného záujmu Únie alebo členského štátu.

Dotknutú osobu, ktorá dosiahla obmedzenie spracúvania podľa odseku 6, prevádzkovateľ informuje pred tým, ako bude obmedzenie spracúvania zrušené.

6.7. Dotknutá osoba má právo na prenosnosť údajov, čo znamená získanie osobných údajov, ktoré poskytla prevádzkovateľovi, pričom má právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi v bežne používateľnom a strojovo čitateľnom formáte za predpokladu, že osobné údaje boli získané na základe súhlasu dotknutej osoby alebo na základe zmluvy a ich spracovanie prebieha formou automatizovaných prostriedkov.

6.8. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať voči spracúvaniu jej osobných údajov z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa jej týka, ktoré je vykonávané na základe toho, že spracúvanie je nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi, alebo spracúvanie je nevyhnutné na účely oprávnených záujmov, ktoré sleduje prevádzkovateľ alebo tretia strana, s výnimkou prípadov, keď nad takýmito záujmami prevažujú záujmy alebo základné práva a slobody dotknutej osoby, ktoré si vyžadujú ochranu osobných údajov, najmä ak je dotknutou osobu dieťa, vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených ustanoveniach. Prevádzkovateľ nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody na spracúvanie, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov. Ak sa osobné údaje spracúvajú na účely priameho marketingu, dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa jej týka, na účely takéhoto marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s takýmto priamym marketingom. Ak dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu na účely priameho marketingu, osobné údaje sa už na také účely nesmú spracúvať. Ak sa osobné údaje spracúvajú na účely vedeckého alebo historického výskumu či na štatistické účely, dotknutá osoba má právo namietať z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie proti spracúvania osobných údajov, ktoré sa jej týka, s výnimkou prípadov, keď je spracúvanie nevyhnutné na plnenie úlohy z dôvodov verejného záujmu.

6.9. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas so spracovaním osobných údajov, pokiaľ bolo spracúvanie osobných údajov založené na tomto právnom titule bez toho, aby to malo vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase udelenom pred jeho odvolaním.

6.10. Dotknutá osoba má právo podať návrh na začatie konania Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, pokiaľ sa domnieva, že boli porušené jej práva v oblasti ochrany osobných údajov.

6.11. Dotknuté osoby sa môžu domáhať svojich práv u každého prevádzkovateľa a voči všetkým prevádzkovateľom. 6 ods. 1